Blog Anja

Anja is de vrouw van Stefan Vogelzang, onze vormgever en fotograaf. Zij zijn in oktober 2011 samen naar Peru geweest om daar El Fuego’s verschillende projecten te bezoeken.

Verslag Matrassenproject, oktober 2011

In het begin van ons bezoek aan de comedor El Fuego vertelde Judith aan de groep dat El Fuego geld had ingezameld om voor de vrouwen en hun gezinnen nieuwe matrassen te kopen. Er werd uitgelegd dat ze 20% van de totale kosten zelf moesten betalen via een betalingsregeling. De vrouwen waren totaal overdonderd door dit gebaar!

Zij kregen een paar dagen de tijd om thuis te inventariseren wat zij precies nodig hadden. Sommige vrouwen hadden slechts een paar matrassen nodig en konden nog wat dekens en lakens kopen. Maar anderen hadden veel matrassen nodig om het hele gezin lekker te laten slapen. Voor deze laatste groep was het een uitdaging om van het budget iedereen in huis van een matras te voorzien.

Ik kreeg de taak toebedeeld alles op papier te zetten, ieders budget in de gaten houden en mee te denken over de mogelijkheden. Judith en Sabien hielpen met uitzoeken en onderhandelen.

Toen eenmaal alles op papier stond zijn we naar het centrum gegaan om daar de dames te laten onderhandelen in de beddenzaken. Dit was erg leuk om te zien! We zijn eerst naar een aantal zaken geweest waar de vrouwen niet tevreden waren over de prijs.

Uiteindelijk zijn zij allemaal geslaagd in dezelfde zaak en hebben zij daar voor een goede prijs goede matrassen kunnen kopen. En iedereen heeft het benodigde aantal matrassen kunnen krijgen!

De dag erna hebben wij alle matrassen opgehaald en bij iedereen thuis persoonlijk afgeleverd. Wij werden door alle gezinnen uitgebreid bedankt, gekust en omhelsd.

Maar … de vrouwen wisten nog niet dat er nóg een extra bedrag was gedoneerd om voor iedereen kussens en lakens te kopen! Sabien en ik hebben die gekocht en aan het eind van de week uitgedeeld, tot grote verrassing van iedereen.

Het was geweldig om te zien hoe blij iemand kan worden van zo’n gebaar en hoe gelukkig de vrouwen waren door het hebben van een heerlijke nachtrust!

Share This