Blog Stefan

Bericht uit Arequipa

Arequipa was erg indrukwekkend. Een prachtige stad met veel culturele schatten. Het was boeiend de bevolking van deze stad te zien. Het eten was eveneens een aangename verrassing.
Het contrast tussen arm en rijk is in Peru echter groot.
Renzo (medewerker Circa, red.) heeft ons meegenomen naar acht huizen waar kinderen worden opgevangen. Huizen voor jongens of meisjes in verschillende leeftijdsgroepen die om verschillende redenen niet meer kunnen worden verzorgd door hun ouders. We werden erg warm ontvangen en Anja en ik zijn toegezongen door alle kinderen van elk huis. Ook zagen we veel kinderen studeren en merkten dat ze goed basisonderwijs kregen.
De slaapruimtes in de huizen zagen er erg goed uit. Stevige matrassen met goede lakens. Renzo benadrukte dat dit mede dankzij El Fuego mogelijk is gemaakt. Renzo en de huidige directrice van Circa (beheert 35 scholen met 1.700 leerlingen) drukten ons op het hart El Fuego hier nogmaals voor te bedanken. Circa en Renzo hopen vooral Judith snel weer eens te zien. Er zijn veel nieuwe projecten die kunnen worden aangepakt. Hier zou El Fuego in kunnen ondersteunen.
Ondanks de soms erbarmelijke omstandigheden zijn de kinderen voorzien in de belangrijkste basisbehoeften; goed eten, onderwijs en een dak boven hun hoofd. En dat merk je, want ze zijn heel blij en enthousiast. De kinderen hebben dan ook een diepe indruk op ons achtergelaten. En nu op naar Ayacucho!
Share This