Afgelopen maand bestond de comedor van El Fuego in Ayacucho 6 jaar! Natuurlijk kon dit niet ongemerkt voorbijgaan. De medewerkers van de comedor hebben die dag de handen uit de mouwen gestoken en ’s middags was er feest in de comedor! Hieronder een verslag van onze projectcoördinator Maartje:

De zesde verjaardag van de comedor is gevierd met zowel de kinderen van Keiko Sofia als de volwassen vaste gasten. De volwassenen werden getrakteerd op een heerlijke lunch, typisch Peruaanse pollo a la brasa met als ‘toetje’ een huisgemaakte piña colada. De vaste kinderen schoven tevens aan tijdens deze drukbezochte lunch en aten gezellig mee. Ook de collega’s van Mama Alice kwamen langs. Het ging natuurlijk als een lopend vuurtje door de wijk dat er getrakteerd werd, waardoor er uiteindelijk bijna 100 grote en kleine maaltijden zijn geserveerd. Het was een heerlijke chaos!

’s Middags werd het een echt Peruaans kinderfeest – met heel veel lawaai en een overvloed aan suiker en kleurstoffen. Vanaf het moment dat de muziek via de boxen de wijk in knalde, bleven de kinderen toestromen. De ingehuurde clown zette mama Teofila en Maartje mooi voor gek en liet vervolgens de minstens 60 kinderen moeiteloos anderhalf uur lang zingen en springen. Bij het uitdelen van de taart en gelatina’s werden de kinderen uitzinnig – elk koekje  en elke kruimel taart zijn werkelijk verslonden…


 cgparkaoutlet

Share This