Momenteel is onze projectcoördinator Maartje de Boer opnieuw in Peru om daar de lopende projecten te evalueren en waar nodig in overleg aan te passen. Bij het klikken op de link onder het bericht kunt u zien waar onze leraressen zich in Cusco onder meer mee bezig houden. Voorafgaand aan het korte filmpje een kleine inleiding.

“Dit is Nancy. Toen zij in het tehuis kwam had zij ernstige telkens terugkerende (hoofd-)huidontstekingen, vandaar dat haar haar kortgeknipt is. Lerares Agripina heeft haar op advies van een dokter behandeld. Helaas heeft zij er fikse littekens in haar nek aan overgehouden en is de kans op terugkeer nog steeds aanwezig.
Nancy is een aantal jaren niet naar school geweest door ontbrekende identiteitspapieren. Lerares Agripina heeft ervoor gezorgd dat ze sinds februari, de start van het nieuwe schooljaar, weer naar school kan. Zij leert sinds kort de letters van het alfabet lezen en schrijven. Agripina begeleidt haar intensief omdat ze een leerachterstand heeft. Ook is ze erg onzeker waardoor het belangrijk is dat ze individuele begeleiding krijgt. Hopelijk groeit haar zelfvertrouwen gelijk aan haar schrijfcapaciteiten. Eén ding is zeker: ze is super gemotiveerd en vaak de eerste die aan de slag gaat met haar huiswerk!”

 

Het filmpje kunt u hier bekijken.

Share This