Een nieuw beeldfragment van het dagelijks leven in Cusco, gemaakt door onze projectcoördinator Maartje de Boer, die momenteel in Cusco verblijft.

“Het geduld dat de leraressen Agripina en Katia hebben tijdens de begeleiding is enorm. Veel kinderen, zoals Rut (8 jaar) in het filmpje, vinden het erg moeilijk om zelfstandig hun huiswerk te maken. Dit ligt overigens niet zozeer aan de kinderen, als wel aan het povere onderwijssysteem in Peru: dit is er niet op gericht om kinderen te leren zélf te leren en opdrachten te maken. Vandaar dat Agripina en Katia veelal één-op-één begeleiden. Pas rond de tweede of derde klas van de middelbare school worden de kinderen wat zelfstandiger. Fabiola (14 jaar), die naast Rut zit, werkt inmiddels rustig en zelfstandig aan haar schoolopdrachten.”

Dit filmpje kunt u hier bekijken

Share This