Voor de derde keer gingen Stichting INTI en Stichting El Fuego een samenwerking aan voor de organisatie van een tandartsencampagne, daar waar tekort is aan tandenborstels en gebitscontroles. Ditmaal vond de campagne plaats in de wijk Patrón San Sebastian te Cusco op zaterdag 11 en zondag 12 april. Het INTI team met tandartsen Jessica en Harry, tandartsassistente Maribel en vrijwilliger Alexis heeft in anderhalve dag tijd ruim 100 kinderen en volwassenen gecontroleerd en behandeld. Er zijn tanden getrokken, gaatjes gevuld, tandenborstels uitgedeeld, fluor-behandelingen uitgevoerd en tandenpoets-workshops gegeven. In de eerste plaats waren de kinderen aan de beurt van de tehuizen die door Stichting El Fuego ondersteund worden op het gebied van educatie en gezondheid. Maar ook anderen uit de buurt werden uitgenodigd. Het leverde wederom een gezellige en productieve chaos op! Maartje heeft op deze dagen verschillende filmpjes van het tandartsbezoek gemaakt. Deze kun je hier, hier en hier bekijken. Verder is er een groot aantal foto’s gemaakt.
Stichting El Fuego bedankt Stichting INTI van harte voor haar inzet en deskundigheid.


Share This