Op zaterdag 16 september vond het jaarlijkse pannenbier plaats. Onze voorzitter Harry had zijn huis + tuin ter beschikking gesteld voor deze bijeenkomst. Helaas hebben we door het slechte weer niet kunnen genieten van de tuin, maar dat gemis werd gecompenseerd door de verhalen van onze projectcoördinatoren.

Franciska beschreef hoe haar reis naar Cusco en Ayacucho eruit had gezien. Wat had ze gezien en gedaan. Ook keken we al een stukje vooruit naar de toekomst: een tweede bezoek(je) eind dit jaar aan beide locaties! Na de presentatie van Franciska nam Dilva het over en vertelde kort meer over de situatie in Ayacucho, de nieuwe kansen die de mama’s zien én het succes van de nieuwe locatie voor de Comedor.

Na de presentaties genoten we van heerlijk Mexicaans eten wat was verzorgt door Diana Aguero. Door de verschillende soorten hapjes, de namen zijn ondergetekende ontschoten, waanden we ons even aan de andere kant van de oceaan. Voor de meesten van ons is de ‘overkant’ een herinnering, echter voor Sippie is het de toekomst! Sippie en Klaas vertrekken begin oktober 2017 op een wereldreis zonder einddatum. Dus nadat we ons vol hadden gegeten namen we afscheid van Sippie en Klaas.

Sippie was de afgelopen drie jaar bestuurslid en secretaris bij El Fuego. Een taak die ze enthousiast en vol energie heeft vervuld; dag en nacht stond ze klaar voor de projectcoördinatoren die in Peru waren, maar ook tijdens de bestuursvergaderingen was ze gedreven en doelgericht. We zullen haar zeker gaan missen en wensen haar, en haar man Klaas, veel plezier en succes toe bij hun wereldreis.

Na het afscheid van Sippie kwam het geheel tot een einde en vertrokken we richting huis of naar het volgende feest. Gelukkig hebben de foto’s nog die zijn gemaakt door Matthias Vogelzang.

Share This