In Cusco zijn we druk op zoek naar een nieuwe locatie waar wij een vervolg willen geven aan het onderwijsproject. Deze locatie lijkt nu te zijn gvonden. Onze projectcoƶrdinator Antonelle ter plaatse heeft veel gezocht en in overleg met het bestuur is er gekozen voor een locatie die centraal gelegen is in de wijk Tica Tica vlakbij verschillende voorzieningen en, niet geheel onbelangrijk, twee scholen.

Tijdens de kerstdagen is oud-bestuurslid Sippie Buwalda in Cusco, ze ondersteunt nu Antonella en Franciska bij de zakelijke transactie. Een tweetal WhatApp citaten van Sippie.

Keurige lokatie. Netjes, goed schoon te houden vloeren. School dichtbij. Politiebureau op de hoek.

De buurt is een armere buurt in Cusco, maar geen informele buurt. Veel ouders van kinderen van deze school zijn zelf analfabeet. Kunnen kinderen niet helpen bij huiswerk. Antonella heeft contact met hoofd van de school hierover.

 

Share This