In een tijd waarin wij in Nederland mogen genieten van mooi weer en een versoepeling van de maatregelen begint de situatie in Peru nijpender te worden. Cijfers geven aan dat meer dan 40% van de werkende bevolking zonder inkomen zit! Dit heeft grote gevolgen.

Onderwijsproject – Cusco

Eén van onze contacten in Cusco omschrijft de situatie als volgt “Mensen zitten hier al 10 weken zonder inkomen. Overal polite en militairen. Soms vraag ik me af of ik op een andere planeet wakker ben geworden. […] We geven nu ook voedselpakketten uit om de gezinnen in leven te houden.”

Het onderwijsproject ligt momenteel helemaal stil, maar we zoeken naar mogelijkheden om toch de jongeren te bereiken en op afstand te blijven ondersteunen, denk aan Facebook, WhatsApp en via de telefoon. De leraressen zijn druk bezig om dit alles in kaart te brengen.

Maar wat op dit moment belangrijker is: We kijken ook hoe we deze jongeren en hun families kunnen helpen voor wat betreft het dagelijks rondkomen.

Comedor – Aycucho

Ook de mama’s van de goedlopende Comedor in Ayacucho hebben ons gevraagd om steun omdat ze geen inkomen meer hebben. Uiteraard ondersteunen wij onze mama’s! Maar ook in Ayacucho hebben meer mensen onze hulp nodig.

Help de kinderen in Peru

Wilt u de kinderen in Peru ondersteunen, ditmaal niet om ‘kansen te vergroten’, maar om te overleven. Bekijk op de donatie pagina de mogelijkheden

Wij danken u alvast voor uw steun!

Share This