Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief El Fuego april 2013
Dit is de 18e nieuwsbrief van Stichting El Fuego.
Bekijk het online Jaarverslag 2012 van El Fuego!

Met trots presenteren wij u ons jaarverslag 2012, welke u kunt vinden op onze website www.el-fuego.nl. Hierin kunt u lezen, wat El Fuego het afgelopen jaar heeft gedaan en bereikt. Het jaarverslag is wederom rijk geïllustreerd met foto’s, gemaakt door Stefan Vogelzang en onze projectcoördinatoren die het afgelopen jaar in Peru zijn geweest.

El Fuego is er afgelopen jaar in geslaagd om maar liefst 90% van de ontvangen donaties te besteden aan de kinderen in Peru! Bij ons project Comedor El Fuego in Ayacucho zijn – op weg naar zelfstandigheid – enkele belangrijke besluiten genomen, waarvan wij verwachten dat die effect sorteren. Ook is daar met veel succes een mini tandartsenproject gerealiseerd.
Het onderwijsproject in Cusco werd verblijd met extra hulp van enkele vrijwilligers uit Nederland. De schoolprestaties van de kinderen vertonen nog steeds een stijgende lijn. Twee leerlingen gaan nu naar de universiteit!
Dit en nog veel meer nieuws over onze projecten, kunt u lezen in ons jaarverslag.

Dit jaar zal voor het eerst een interactief jaarverslag op de website geplaatst worden. Hier wordt op dit moment nog hard aan gewerkt door onze vrijwilligers. Ook dit jaar dingt het jaarverslag weer mee naar de Transparant Prijs van Price waterhouse Coopers. Afgelopen jaar behaalden wij de 2e plaats. Een prestatie waar wij trots op zijn.

Wij willen alle donateurs, sponsoren en onze vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage!
Jullie maken ons werk in Peru mogelijk. Hartelijk dank daarvoor!

Vacature Projectleider

Zoals u ook in het jaarverslag kunt lezen, heeft initiatiefneemster Judith Wiegant besloten haar taken als projectleider over te dragen. Daarom zijn wij op zoek naar een projectleider die, samen met de andere vrijwilligers, het vuur door wil geven. Uiteraard blijft Judith actief betrokken bij Stichting El Fuego. Hieronder treft u de vacature aan. Bent u geïnteresseerd? Of kent u wellicht iemand deze vacature kan vervullen? Laat het ons weten via info@el-fuego.nl! Alvast bedankt.

Graag tot de volgende nieuwsbrief!

Mede namens het bestuur van Stichting El Fuego,

Henriëtte Hoorn

Stichting El Fuego zoekt: Projectleider met affiniteit voor Zuid Amerika (Peru) en kansarme kinderen

Wil jij helpen kansarme kinderen kansrijker te maken? Ben jij een aanpakker met ondernemerszin en durf je met je voeten in de modder te staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Stichting El Fuego is op zoek naar een projectleider die haar projecten in Ayacucho en Cusco (Peru) vanuit Nederland (en op locatie) kan aansturen.

Projecten
Stichting El Fuego heeft op dit moment 2 lopende projecten:
1. Het onderwijsproject in Cusco. In twee kindertehuizen worden door drie docenten bijlessen en huiswerkbegeleiding gegeven. Daarnaast verzorgen de docenten kleine medische handelingen en verzorgen zij schoon drinkwater en fruit tijdens de lessen.
2. De Comedor El Fuego (eetkamerrestaurant) in Ayacucho. Hier nuttigen dagelijks 120 kansarme kinderen een volwaardige maaltijd tegen een geringe vergoeding. Er werken 6 kokkinnen die de comedor zelfstandig runnen. Tevens werken hier een maatschappelijk werker en een boekhouder. Het doel is de comedor financieel onafhankelijk te laten worden.

Functieomschrijving
Je begeleidt en coacht de Peruaanse medewerkers en laat zodoende het strategisch beleid van Stichting El Fuego uitvoeren. Je beoordeelt rapportages van de Peruaanse medewerkers en je communiceert wekelijks per e-mail of Skype met hen, over onder meer financiële en personele zaken. Je denkt creatief mee met de medewerkers en helpt eventuele problemen op te lossen.

Je begeleidt en coacht Nederlandse projectcoördinatoren die werkzaam zijn op de projecten van Stichting El Fuego. Gemiddeld werken er 2 projectcoördinatoren enkele maanden per jaar op de projecten.

In overleg met het bestuur selecteer je toekomstige geschikte kandidaten voor het coördinatorschap en organiseer je enkele logistieke zaken rondom de reis en het verblijf van de coördinatoren.

Je stelt het bestuur van El Fuego maandelijks op de hoogte van alle inhoudelijke, financiële en personeelszaken in Peru. Dit kan zowel digitaal als ‘face to face’.

Je reist (minimaal) één keer per jaar af naar Peru om een bezoek te brengen aan onze projecten, deze te monitoren, functioneringsgesprekken te voeren en om de band met de medewerkers te versterken. Uiteraard worden de kosten hiervoor door de stichting vergoed, net als de overige onkosten die je maakt.

Een absolute must: goede beheersing van de Spaanse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Interesse?
Heb jij affiniteit met Zuid Amerika (Peru) en met kansarme kinderen? Heb jij affiniteit met het trainen en coachen van mensen, zodat zij zelf het stokje kunnen overnemen en projecten zelfstandig kunnen draaien? Vind je het leuk om één of twee keer per jaar naar Peru te reizen om de projecten te bezoeken en de voortgang te monitoren?

Ben je een aanpakker, daadkrachtig en ben je niet op je mondje gevallen? Heb je de passie om samen met een enthousiaste groep vrijwilligers kansarme kinderen kansrijker te maken en wil jij meehelpen het vuur door te geven? Ben je bereid je vrijwillig tussen de 2 en 10 uren per week in te zetten voor deze kinderen? Dan is deze functie perfect voor jou!

Heb je interesse of vragen? Stuur dan een e-mail naar onze voorzitter Geert Wiegant (info@el-fuego.nl) o.v.v. ‘projectleider’.

Share This