Nieuwsbrief Augustus 2011

Nieuws van Stichting El Fuego uit Groningen
Nieuwsbrief Augustus 2011

El Fuego heeft een nieuwe website!
Onze website heeft een metamorfose ondergaan en is kort geleden op feestelijke wijze gelanceerd! De nieuwe site biedt meer informatie, is overzichtelijker en heeft een prachtige lay-out. Hebt u hem al gezien? Zo niet, ga dan snel naar www.el-fuego.nl om de site te bekijken. Wij zijn er ongelooflijk trots op!

Nieuws van ons project Comedor El Fuego
Voor de nieuw aangeschafte aardappelschilmachine én de opslag van honderden kilo’s aardappels was dringend ruimte nodig. De comedor zelf bleek daarvoor te klein. Gelukkig kwam de benedenetage vrij onder de woning van onze timmerman Hugo. Deze ruimte wordt momenteel verbouwd en aangepast. Onze kokkinnen kunnen er straks ook terecht om een deel van de cateringopdrachten klaar te maken.

Kinderen helpen kinderen
Kinderopvang Op Stoom gaat het kindertehuis in Cusco sponsoren!
Louise Schuur, die El Fuego al jaren een warm hart toedraagt, heeft in samenwerking met haar collega’s van Kinderopvang Op Stoom een ‘El Fuego week’ georganiseerd. Deze wordt gehouden van 22 tot en met 26 augustus.
Maar liefst 30 vestigingen van de buitenschoolse opvang van Op Stoom doen mee aan verschillende activiteiten. Op dinsdag 23 augustus is er een sportdag en op donderdag 25 augustus nemen 250 kinderen deel aan een sponsorloop in Haarlem. Peruaans koken, muziekinstrumenten maken, zeefdrukken en waterzuiveringsproefjes zijn een greep uit de andere geplande activiteiten.
Onze projectcoördinatoren zullen bij dit fantastische initiatief aanwezig zijn.
Werkbezoek aan Peru
In oktober brengen Sabien en ik een bezoek aan de projecten in Ayacucho en Cusco. We gaan ook kijken naar een locatie voor een eventuele nieuwe comedor én we gaan ervoor zorgen dat onze kokkinnen en hun gezinnen de beloofde nieuwe matrassen krijgen.
De mogelijkheid voor de aanleg van een waterzuiveringsinstallatie bij het kindertehuis Cusco wordt ook onderzocht.
Stefan Vogelzang, die met ons meereist, zal alles vakkundig op film en video vastleggen en een uitgebreide fotoreportage maken.

Uw steun blijft nodig!
Wij hebben uw steun heel hard nodig. Afgelopen periode mochten wij verschillende royale donaties ontvangen. Daar zijn we reuze blij mee. Maar er is meer nodig om onze projecten voort te kunnen zetten.
U kunt uw bijdrage storten op bankrekening 49.75.98.043 (graag vermelding van naam en adres).
Ook is er een mogelijkheid op onze nieuwe website te doneren met I-deal!
Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Judith Wiegant
info@el-fuego.nl

Share This