Nieuwsbrief November 2011

Nieuws van El Fuego uit Ayacucho en Cusco
15e Nieuwsbrief van Stichting El Fuego – November 2011
Jaarverslag op tweede plaats Transparant Prijs!
Eind september ontvingen we het bericht dat we genomineerd waren voor de Transparant Prijs! Dé prijs voor het meest transparante jaarverslag van charitatieve instellingen. Op 13 oktober vond de prijsuitreiking plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De belangstelling was groot, waaronder zes afgevaardigden van El Fuego. De winnaar van de kleine instellingen is Stichting Projecten Zuid-Afrika geworden. Maar El Fuego kwam direct daarna op de tweede plaats. De voorzitter van de jury Alexander Rinnooy Kan roemde ons verslag om haar transparantie, heldere uiteenzetting van de projecten, goede leesbaarheid en fraaie vormgeving.
Wij zijn uiteraard bijzonder trots op het behaalde resultaat. Volgend jaar is er een nieuwe kans om de eerste plaats te bereiken.
Bezoek aan projecten in Peru De comedor in Ayacucho
Judith en Sabien brachten begin oktober een bezoek aan onze projecten. Onze fotograaf Stefan ging dit keer mee om alles vakkundig op beeld en video vast te leggen.
Allereerst bezochten zij Project Comedor El Fuego. Het weerzien was bijzonder hartelijk en emotioneel. Telkens weer één groot feest. Maar er moest ook hard gewerkt worden. Het programma was overvol: besprekingen, evaluaties, bezoeken afleggen, inkopen doen én plannen maken voor de komende periode.

Anja, de vrouw van Stefan die ook meereisde, heeft zich samen met Sabien en Judith voor het matrassenproject ingezet. De kokkinnen (en hun gezinnen) van de Comedor hadden zeer slechte matrassen en Judith had het plan opgevat hier verandering in te brengen. Een aantal donaties maakte het mogelijk dat dit plan gerealiseerd kon worden.
De matrassen zijn samen met de vrouwen uitgezocht en er werd zorgvuldig gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.
Als verrassing kregen de vrouwen ook nog nieuwe kussens en lakens om het geheel compleet te maken. Dat was mogelijk dankzij een speciale donatie. De vrouwen waren door het dolle heen!

De Remar kindertehuizen in Cusco
Judith, Stefan en Anja gingen ook een paar dagen naar Cusco, het straatkinderenproject. Daar verdeelden zij de T-shirts en zelfgemaakte werkstukken van het kinderdagverblijf ‘Op Stoom’ in Haarlem. Ook overhandigde Judith symbolisch het fantastische bedrag van bijna € 4.000 dat de El Fuego-week, in augustus door Op stoom georganiseerd, had opgebracht. Met een deel daarvan konden Judith en de lerares Agripina boeken, twee boekenkasten en schoolkleding aanschaffen.

De door Stefan gemaakte foto- en filmbeelden worden binnenkort getoond aan de kinderen van het kinderdagverblijf. Zij krijgen dan een goed beeld hoe het geld besteed wordt.
Alle tehuizen in Cusco krijgen binnenkort een waterzuiveringsinstallatie, ook gesponsord door Op Stoom. Het zijn verplaatsbare installaties die goed werken.

Het waren intensieve weken die absoluut de moeite waard waren. Alle medewerkers in Peru zijn zeer gemotiveerd om ‘hun’ project tot een succes te maken.

Op onze website www.el-fuego.nl staan blogs en uitvoerige beschrijvingen van de belevenissen in Peru.

Twee nieuwe vrijwilligers!
Ons team is uitgebreid met twee nieuwe vrijwilligers! Arjan van der Poel gaat zich inzetten voor de fondsenwerving en Saskia Annevelink zal het redactieteam versterken.
Wij heten hen hartelijk welkom in onze club!Uw steun blijft nodig!
Het moge duidelijk zijn, wij hebben uw steun heel hard nodig!
Afgelopen periode ontvingen wij weer een aantal donaties. Daar zijn we reuze blij mee. Maar er is nog meer nodig om onze mensen in Peru te ondersteunen.
Stort a.u.b. een bijdrage op bankrekening 49.75.98.043 (graag vermelding van naam en adres).
Ook is er een mogelijkheid op onze website www.el-fuego.nl te doneren met iDeal!
Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Judith Wiegant en Sabien Scheeren

Share This